Bani din AFILIERE

Pentru cei ce nu ştiu, bani pe net din afiliere înseamnă bani din „produsele” altora. Toate companiile sau siteurile care vând produse online caută constant oameni care să le cumpere produsele. De aceea foarte mulţi dintre ei au creat programe de afiliere. Astfel este o situaţie castig-castig. Castigi si tu, castiga si cel ce a creat produsul.

Strategia pare simplă: îi cauţi pe cei ce au făcut un produs (de obicei electronic – nu de alta, dar sunt mai profitabile ) şi le promovezi produsul, urmând să câştigi un comision de fiecare dată când cineva îl cumpără.
Afilierea este însă mai mult decât atât. Cel puţin dacă vrei să faci bani mulţi.

Ce este un program de afiliere?
Aşadar, recapitulăm – un program de afiliere online este o metodă prin care alţi oameni care trimit vizitatori către siteul afiliat sunt platiti in functie de intelegerea avută cu respectivul site.
Mai exact, programul de afiliere include:
Plătit pe lead – Afiliatul este plătit cu o sumă fixă pe leadul adus
Plătit pe vânzare – Afiliatul primeşte un procent din preţul produsului respectiv, dacă vizitatorul pe care l-a trimis spre acel site se decide să cumpere
Ambele – O combinaţie între cele două de mai sus.
Cele mai multe dintre aceste programe de afiliere îţi vor da un link de afiliat pe care îl vei promova. Aceste linkuri pot fi pur şi simplu text sau chiar bannere.
Când vizitatorul siteului tău dă click pe acel link sau banner, este dus spre siteul la care te-ai afiliat. Aceştia ştiu automat că tu ai trimit acel vizitator, datorită linkului.
Apoi, când vizitatorul cumpără produsul respectiv sau execută o acţiune ( completează un formular etc. – in funcţie de programul de afiliere ), tu eşti recompensat cu o un procent din profit.

De exemplu în România Emag are un astfel de program – profitshare.emag.ro sau, în străinătate, eBay.com. Aceştia din urmă plătesc un procent pentru fiecare produs cumpărat de vizitatorul trimis din siteul tău.

Cum poţi folosi programul de afiliere în favoarea ta?
Vestea bună este că se pot face O GRĂMADĂ de bani din afilieri. Mai mult decât atât este uşor deoarece nu trebuie să îţi creezi propriul tău produs.
Pentru început trebuie să-ţi alegi o nişă – un domeniu în care va fi siteul tău. Dar atenţie – am văzut această greşeală la foarte mulţi. Dacă faci un site despre „cum sa slăbesti”, atunci promovează DOAR produse din acest domeniu sau altceva foarte apropiat. Bani pe internet vei face doar atunci cand o sa targetezi totul cat mai bine.
Degeaba îţi pui bannere de la eMag. Cine crezi că o să fie interesat de ele? Nimeni. Pentru că nu asta targetezi.
Apoi, trebuie să adaugi conţinut pe siteul tău. Iar între timp trebuie să…
Găseşti un program de afiliere potrivit

După cum spuneam, trebuie să ai în minte două lucruri:
1. Asigură-te că programul de afiliere pe care îl alegi este bun
2. Asigură-te că ofertele pe care le alegi sunt relevante cu domeniul siteului tău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu